COVID-19

Tijdens de laatste persconferentie hebben wij als (binnen)sportvereniging te horen gekregen dat er tot 27 jaar weer buiten getraind mag worden in teamverband en vanaf 27 jaar in groepen van 4 met gepaste afstand. Helaas nog niet binnen, maar wel buiten. Verschillende groepen, waaronder de wedstrijd- en selectiegroepen zijn al enige tijd buiten in actie en dit kunnen we nu gaan uitbreiden. Vanaf 1 maart zullen we als Penta Winterswijk proberen alle leden een mogelijkheid te bieden om de les buiten te kunnen volgen. We weten dat dit geen ideale oplossing is maar ons maatschappelijk belang om te blijven bewegen staat voorop en we hebben samen met de technische commissie, trainerscoördinatoren en leiding gezocht naar oplossingen.

Inmiddels zijn we de samenwerking aan gegaan met FC Winterswijk en mogen we gebruik maken van het veld en zijn we in de gelegenheid gesteld om buiten een grote tent te plaatsen. Ook op de velden en het terrein van FC Trias worden en kunnen er lessen gegeven worden. Daarnaast zal Penta Winterswijk gebruik maken van meerdere sportlocaties, in- en om Winterswijk. In Groenlo zal het Penta Dance Department gebruik maken van de velden van SV Grol. Alle sportlocaties worden aangewezen en goedgekeurd door de gemeente Winterswijk en Oost Gelre. Sporten in groepen op andere plekken in Winterswijk en Groenlo is verboden en is nadrukkelijk aangegeven. Blij zijn wij te kunnen mededelen dat wij onze sportlessen weer mogen oppakken. Natuurlijk zijn het aangepaste trainingen/lessen omdat de maatregelen en regels van het NOC/NSF, KNGU en de Gemeente Winterswijk en Oost Gelre gehandhaafd dienen te worden.

Ondanks de beperkingen waar we momenteel nog mee te maken hebben, blijft Penta Winterswijk via sociaal media ook actief. Er zullen ook nog online lessen gegeven worden, bijeenkomsten georganiseerd en Beweegideeën per mail verstuurd worden. Verschillende werkgroepen blijven digitaal met elkaar in overleg. We vinden het fijn om te merken dat iedereen zijn eigen, soms creatieve, keuzes maakt in de manier van betrokkenheid bij de leden van de verschillende groepen van Penta Winterswijk.

We vinden het belangrijk dat onze leden veilig en verantwoord kunnen sporten in de huidige periode. Om deze reden heeft Penta Winterswijk voor alle lessen een protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld.

Deze vindt je hier terug  

Lesroosters:

Ook wie geen lid is, biedt Penta Winterswijk de mogelijkheid om mee te sporten. Bekijk in het (tijdelijke) lesrooster welke les voor jou geschikt en handig is zodat jij ook mee kunt doen met één van onze recreatieve lessen. Hiervoor dien je je wel even aan te melden. In deze mail dien jij je NAW (naam/adres/woonplaats) gegevens mee te zenden, dit in verband met de verzekering. Meer informatie: info@pentawinterwijk.nl en vraag vandaag nog jouw proefles aan.