Vertrouwens Contactpersonen

Jan Duursma
Mijn naam is Jan Duursma en geboren in 1968 in Winterswijk. Ik ben vader van 3 kinderen, 1 dochter die turnt en 2 zoons die voetballen. In mijn dagelijks leven werk ik 32-uur als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg bij Stichting de Lichtenvoorde. Dit werk doe ik nu vanaf 2012 met veel plezier.  Ik ben met Penta Winterswijk in aanraking gekomen nadat mijn dochter Tessa er is gaan turnen. Tessa geeft binnen Penta Winterswijk zelf lessen en doet haar stage voor haar opleiding Sport en Bewegen van het Graafschap College in Doetinchem.  Als VCP-er heb ik als voordeel dat ik niet direct betrokken ben en objectief kan zijn. Ik heb veel respect voor iedereen die op wat voor manier bijdraagt dat Penta Winterswijk een vereniging is zoals die nu is, maar ook voor alle leden die met veel inzet hun sport bedrijven op verschillende niveaus. Op sportief gebied heb ik zelf meer met voetbal. Ik ben lid van FC Trias. In mijn voetballoopbaan heb ik diverse functies bekleed binnen het voetbal en bij verschillende verenigingen. Hierdoor ben ik op de hoogte van de ins en outs van functies binnen een vereniging en weet hoe een sport op verschillende niveaus wordt beleefd. Dit is in mijn ogen een groot voordeel om als VCP-er bij Penta Winterswijk te kunnen bijdragen aan een sportklimaat die voor iedereen toegankelijk moet zijn en vooral met veel plezier moet worden bedreven. Want plezier hebben in je sport is het allerbelangrijkste.

Wat doet een VCP?
De VCP-er is het eerste aanspreekpunt binnen de vereniging voor een ieder die opmerkingen/vragen heeft m.b.t. Seksuele Intimidatie (SI) of ander ongewenst gedrag.
Wie kan er terecht? Iedereen, sporters, toeschouwers, ouders, bestuursleden, trainers en andere vrijwilligers/betrokkenen kunnen bij ons terecht als ze een incident willen melden. Dit kan zowel de klager als de beschuldigde zijn. Daarnaast kan het bestuur bij ons terecht met vragen over gedragsregels, preventiemaatregelen of optreden bij grensoverschrijdend gedrag.

Hoe kan ik mij melden bij een VCP-er?
Het is mogelijk om zowel telefonisch als per mail contact met ons op te nemen. Zie de gegevens op de site onder het kopje Bestuur.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dit graag.

Jan